Zalety stosowania konwekcyjnych kuchenek mikrofalowych
Kiedy gotujemy w kuchence mikrofalowej z wbudowanym falownikiem, pokarmy nie są tak rozgotowane na zewnątrz i będą utrzymać lepszy wygląd i teksturę. Jednak nawet z postępem mikrofalówek, które korzystają z technologii inwerter, czasami potrawy brzydko brązowieją i stają się chrupiące, zatem ograniczenia nadal istnieją w przypadku gotowaniu przy użyciu kuchenek mikrofalowych. Wprowadź do swojej kuchni mikrofalówkę konwekcyjną. Mikrofalówki konwekcyjne mają dodany element grzewczy i wentylator, który pozwala żywności faktycznie mniej brązowieć i wysychać, podczas gdy gotujesz w kuchence mikrofalowej. To naprawdę najlepszy wybór, który otworzył przed nami szeroko możliwości gotowania za pomocą mikrofali dla niemal wszystkich produktów spożywczych. Ponadto, ze względu na dodawanie dodatkowego źródła ciepła, połączenie technologii mikrofali i gotowania konwekcyjnego zmniejsza czas gotowania jeszcze bardziej. Nie byłoby generalnie problemu pomyśleć również o spróbowaniu upiec czegoś w kuchence mikrofalowej. Mikrofale konwekcyjne mogą upiec ciasta i inne wypieki. Mogą również piec inną żywność podobnie jak w tradycyjnym piecu. Mikrofale konwekcyjne dają możliwość szybkiego gotowania, rumienienia, uzyskiwania chrupiących potraw i uzyskiwania pełnych wyników regularnego pieczenia, jak w przypadku piekarnika. Wadą mikrofal konwekcyjnych w porównaniu do tradycyjnych mikrofalówek jest ich cena. To prawda, że ceny spadły w ciągu ostatnich lat, ale nadal będziesz płacił za dużo za kuchenką mikrofalową z konwekcją.